Over autotesten.nl

Het gekke van alle autobladen is dat er (bijna) geen een is met het woord “test” of “testen” in de naam. Vreemd want het belangrijkste wat ze doen is auto’s testen. De naam van ons online automagazine behoeft dan ook eigenlijk geen introductie want we heten wat we doen. Een betere naam voor een online automagazine is er volgens mij dan ook niet. Maar wat betekent test(en) eigenlijk?

“test” of “testen”, woorden die in de online Van Dale worden omschreven als:

test de; m -s, -en 1 toetsing vd kennis, het karakter enz. 2 toetsing vd kwaliteit van zaken
tes·ten testte, h getest onderwerpen aan een test

 

Afijn, de woorden kennis, karakter en kwaliteit lijken in eerste instantie niets te maken hebben met het testen van auto’s maar wij van Autotesten.nl kijken daar toch echt anders tegenaan. Kennis is iets wat je als autojournalist absoluut nodig hebt wil je goed kunnen testen. Tijdens het testen kunnen er namelijk dingen gebeuren die je alleen kunt begrijpen als je kennis van zaken hebt. Karakter is naar mijn mening iets wat zowel de autojournalist als de testauto moet hebben. Karakter zorgt ervoor dat je een karaktervol testverslag kunt schrijven over een karaktervolle testauto. En als laatste hebben we dan kwaliteit, ook een woord dat zowel voor de autojournalist als voor de auto geldt.

De technische kwaliteiten en de rijkwaliteiten van de autojournalist bepalen of hij de kwaliteiten van een testauto op de juiste waarde weet te schatten. “Driving Skills” hebben de meeste autojournalisten wel maar als het op technische kennis aankomt moeten nogal wat autojournalisten verstek laten gaan. Heeft een autojournalist beide kwaliteiten wel dan is er vaak het probleem van de onafhankelijkheid.

Autotesten.nl heeft dat probleem niet want wij zijn niet alleen afhankelijk van Autotesten.nl als inkomen en daardoor kunnen we dus echt schrijven wat we van een testauto vinden. De testen op Autotesten.nl zijn dan ook met grote passie geschreven maar wel recht voor zijn raap. Kortom Autotesten.nl is een autosite als geen ander! Veel leesplezier en mocht je vragen hebben of advies willen mail ons dan alstublieft.

Redactie Autotesten.nl